JOSÉ KOSTER
EXPERTISE IN OUDERSCHAP
Werkt u met ouders in zorg, onderwijs, of welzijn en wilt u samenwerken in verbinding met ouders?
Dan bent u hier op de juiste plek.

Speciaal voor beroepskrachten als u bied ik training, onderwijs en coaching op maat waarin u leert hoe u in lastige gesprekken naast de ouder kunt blijven staan, in plaats van tegenover.

Ik bied een theoretisch kader over ouderschap van onder andere Alice van der Pas en Daniël Stern omdat ik geloof dat empathie en communicatievaardigheden niet voldoende zijn om de verbinding te (her)vinden met ouders die weerstand oproepen.
 
Ik geloof dat je eerst moet begrijpen met wíe je werkt voordat je aan kunt sluiten.
Kennis over de psychologie van ouderschap en inzicht in de dynamiek tussen u en de ouder helpt u en uw team steeds opnieuw de ‘Ouderbegeleidende Positie’ in te nemen, waardoor de samenwerking verbetert en u vitaal en gezond kunt blijven in uw werk.

Zelf werk ik ook met ouders. Ik heb ervaring met ouders die tijdelijk de balans kwijt zijn, tienermoeders ouders met een LVB en vaders in de gevangenis. Als leerkracht voerde ik oudergesprekken op school, en als projectleider in de welzijn bood ik opvoedondersteuning.

Ook als (biologische, stief- & pleeg-) ouder ken ik het klappen van de zweep. Ik ken van beide kanten de ervaring van weerstand voelen en oproepen en heb geleerd hoe deze steeds te overwinnen om de verbinding in een gesprek te hervinden. Kennis over ouderschap bleek voor mij keer op keer de sleutel. Helaas is deze kennis nog heel onbekend.
Het is mijn missie kennis over de psychologie van ouderschap over te brengen aan beroepskrachten omdat ik geloof dat je als beroepskracht zonder deze kennis soms voor een onmogelijke taak staat.

Lees hier ervaringen van klanten.


HOME