JOSÉ KOSTER
EXPERTISE IN OUDERSCHAP
Werkt u met ouders in zorg, onderwijs, of welzijn en wilt u samenwerken in verbinding met ouders? Dan bent u hier op de juiste plek.

Speciaal voor beroepskrachten als u bied ik training, onderwijs en coaching op maat waarin u leert hoe u in lastige gesprekken naast de ouder kunt blijven staan, in plaats van tegenover. Ik ontwikkelde een geaccrediteerde tweedaagse leergang voor diverse werkvelden.

Ik bied een theoretisch kader over ouderschap
van onder andere Alice van der Pas en Daniël Stern en inzichten communicatie dynamieken uit de Transactionele Analyse, NLP en Systemisch werk omdat ik geloof dat dit helpt om steeds de verbinding te (her)vinden met ouders die weerstand oproepen.

Ik geloof dat je eerst moet begrijpen met wíe je werkt voordat je aan kunt sluiten.
Kennis over de psychologie van ouderschap en inzicht in de dynamiek tussen u en de ouder helpt u en uw team steeds opnieuw de ‘Ouderbegeleidende Positie’ in te nemen, waardoor de samenwerking verbetert en u vitaal en gezond kunt blijven in uw werk.

In samenwerking met het Nederlands centrum Jeugdgezondheid (NJI) maakte ik 4 korte filmpjes over (het belang van) werken met ouders:


HOME