JOSÉ KOSTER
Kwaliteiten Specialisme Homestart
ACHTERGROND

Met mijn achtergrond als leerkracht in het basisonderwijs en vervolgens als projectleider in de Taal- & Opvoedings-ondersteuning heb ik ruime ervaring met en kennis over:
- ouderschap- en opvoedondersteuning;
- migratie, LVB, detentie en scheiding;
- jeugdzorg.


Ik leverde actieve bijdragen aan bijeenkomsten en werkconferenties over relevante thema’s rondom opvoeding, jeugdbeleid, VVE-voorzieningen, CJG, ouderbegeleiding en Triple-P.
Daarnaast voltooide ik de opleidingen General Management, Post Bachelor Coaching & Begeleiding, Professionele Communicatie (Phoenix Opleidingen) en een opleiding op maat tot docent/trainer in de ‘ouderschapstheorie’ (Hogeschool Zuyd en de Interactie Academie te Antwerpen).
In het vakblad Sozio schrijft ik de column ‘
AUWders’ alsmede
recensies voor het vakblad Ouderschapskennis.

Naast kennis over ouderschap van Alice van der Pas en Daniël Stern werk ik o.a. met NLP en Transactionele Analyse (TA) en de Systeemtheorie. Ook ben ik gecertificeerd ‘
Het Begint Bij Mij’-trainer.

Naast activiteiten van mijn eigen onderneming, werk ik tevens als Coördinator voor ‘Home-Start’ in Amsterdam en verzorg ik met regelmaat de "Het begint Bij Mij-training" aan bijvoorbeeld tienermoeders en gedetineerde vaders.

Ook als (biologisch & stiefouder) ouder ken ik het klappen van de zweep. Van beide kanten ken ik de ervaring van weerstand voelen èn oproepen en heb ik geleerd hoe deze steeds te overwinnen om de verbinding in een gesprek te hervinden. Kennis over ouderschap en inzicht in communicatiedynamieken bleek keer op keer de sleutel. Helaas is kennis over ouderschap nog heel schaars.

Het is mijn missie kennis over de psychologie van ouderschap over te brengen aan beroepskrachten omdat ik geloof dat je als beroepskracht zonder deze kennis soms voor een onmogelijke taak staat.

CRKBO
Als ZZP’er ben ik geregistreerd bij het CRKBO. Dat betekent dat ik zonder BTW kan werken voor opdrachtgevers die een CRKBO-instellingscertificering hebben.