JOSÉ KOSTER
Kwaliteiten Specialisme Homestart
ACHTERGROND

José Koster (1971) Werkte 6 jaar als leerkracht in het basisonderwijs en vervolgens ruim tien jaar als projectleider in de Taal- en Opvoedingsondersteuning. Zij leverde actieve bijdragen aan bijeenkomsten en werkconferenties over relevante thema’s rondom opvoeding, jeugdbeleid, VVE-voorzieningen, CJG, ouderbegeleiding en Triple-P. In haar werk kwam zij in aanraking met ouders met zeer diverse culturele en sociale achtergronden.
In de afgelopen jaren volgde zij vele congressen en trainingen en voltooide zij de opleidingen “General Management” (ISBW), “Post Bachelor Coaching & Begeleiding” (NCOI) en een opleiding op maat tot docent/trainer in de ‘ouderschapstheorie’ (Hogeschool Zuyd).
Zij nam deel aan diverse initiatieven op het terrein van oudergericht werken.
Haar kwaliteiten liggen op het vlak van doceren, trainen, coachen èn het leidinggeven en vormgeven van afdelingen en processen (verandermanagement). “Groei” vindt zij heel belangrijk.
Groei naar zelfstandigheid in denken en handelen, door het opdoen van kennis en vaardigheden, betekent voor haar groei naar vrijheid kunnen bieden aan ouders met als doel ouders in de eigen kracht te verstevigen.
José schrijft de vaste rubriek ‘Ouders in Beeld’ in het tijdschrift Ouderschapskennis.
home