JOSÉ KOSTER
Kwaliteiten Specialisme Homestart
ACHTERGROND

Met haar achtergrond als leerkracht in het basisonderwijs en vervolgens als projectleider in de Taal- & Opvoedings-ondersteuning heeft José Koster ruime ervaring met en kennis over:
- ouderschap- en opvoedondersteuning;
- migratie, LVB, detentie en scheiding;
- jeugdzorg.

Zij leverde actieve bijdragen aan bijeenkomsten en werkconferenties over relevante thema’s rondom opvoeding, jeugdbeleid, VVE-voorzieningen, CJG, ouderbegeleiding en Triple-P.
Daarnaast voltooide zij de opleidingen General Management, Post Bachelor Coaching & Begeleiding, Professionele Communicatie (Phoenix Opleidingen) en een opleiding op maat tot docent/trainer in de ‘ouderschapstheorie’ (Hogeschool Zuyd en de Interactie Academie te Antwerpen).
Zij schrijft de column ‘AUWders’ in het vakblad Sozio en schreef recensies voor het vakblad Ouderschapskennis.

Naast kennis over ouderschap van Alice van der Pas en Daniël Stern werkt zij o.a. met NLP en Transactionele Analyse (TA) en de Systeemtheorie. Ook is zij gecertificeerd ‘Het Begint Bij Mij’-trainer.

José Koster werkt, naast haar activiteiten van haar eigen onderneming, tevens als Coördinator voor ‘Home-Start’ in Amsterdam en verzorgt met regelmaat de "Het begint Bij Mij-training" aan bijvoorbeeld tienermoeders en gedetineerde vaders.

Ook als (biologisch & stiefouder) ouder kent zij het klappen van de zweep. Zij kent van beide kanten de ervaring van weerstand voelen èn oproepen en heeft geleerd hoe deze steeds te overwinnen om de verbinding in een gesprek te hervinden. Kennis over ouderschap en inzicht in communicatiedynamieken bleek keer op keer de sleutel. Helaas is kennis over ouderschap nog heel schaars.

Het is mijn missie kennis over de psychologie van ouderschap over te brengen aan beroepskrachten omdat ik geloof dat je als beroepskracht zonder deze kennis soms voor een onmogelijke taak staat.

CRKBO
Als ZZP’er ben ik geregistreerd bij het CRKBO. Dat betekent dat ik zonder BTW kan werken voor opdrachtgevers die een CRKBO-instellingscertificering hebben.
home