JOSÉ KOSTER
EXPERTISE IN OUDERSCHAP

VOOR OUDERS
 

Mijn naam is José Koster.
Ik begeleid ouders met ouderschapsvragen.

Ouderschap maakt kwetsbaar. Er is geen diepere band dan die tussen een ouder en een kind.
Het gevoel van verantwoordelijkheid is overweldigend: Als ouder leg je de lat hoog: je wilt het àller, àller beste voor je kind, maar voldoen aan de eisen die je jezelf stelt is eigenlijk onmogelijk. Zeker wanneer er meerdere kinderen zijn, of je hebt een kind met een bijzondere zorgvraag waardoor je volledig in beslag wordt genomen. Daarnaast ben je wellicht ook nog partner, vriend(in), werknemer. Dat alles met elkaar combineren kan verwarrend en soms zelfs uitputtend zijn.

Soms ontstaat na de komst van kinderen spanning in de relatie. Waar komen die spanningen opeens vandaan? Soms is een scheiding onvermijdelijk en neem je afscheid van elkaar als partner, als ouders blijf je dan wel aan elkaar verbonden. Wat doet dat met je? Hoe kun je hier vorm aan geven?
Ook adoptie, pleeg-, stief- en donorouders kunnen zich diep verbonden voelen met hun kind en kunnen zichzelf tegenkomen in hun ouderschap.

Wat is het dan fijn om even pas op de plaats te maken en zicht te krijgen op jezelf als ouder, als mens. Om jezelf te kunnen leren kennen in je ouderschap, te begrijpen waarom je voelt wat je voelt en doet wat je doet. Waar word jij in aangeraakt door het opvoeden van je kind?

Als ouderschaps- en communicatiedeskundige kan ik van steun zijn. Ik kan met je meekijken om je te helpen bij het begrijpen van de emoties die worden opgeroepen door en rondom het ouderschap, zodat je de verbinding met jezelf als ouder weer kunt vinden.

Is dit iets voor jou? Je bent welkom.

"Elk kind heeft recht op een ouder die zich gezien, gehoord en gesteund voelt".